WOW0821240209BLCLJLLLML

Min vagn
Checkout Secure
Time-outs bidrar till förstärkning av positivt beteende och motverkar dåligt beteende

Time-outs bidrar till förstärkning av positivt beteende och motverkar dåligt beteende

Att disciplinera ett barn med hjälp av time-out metoden kan vara mycket effektiv. Metoden kan användas på barn så unga som 18-24 månader. Genom att använda denna metod kan du disciplinera barnet genom att lägga honom på en speciell plats där han måste sitta tyst och ensam efter att barnet har misskött sig. På detta sätt behöver du inte bli arg eller upprörd.

Bestäm ett lämpligt område i huset där barnet är isolerat från annan mänsklig interaktion. Det kan vara ett hörn i sovrummet, vid köksgolvet eller en speciell stol som används enbart för time-outs. Längden på själva time-outen bör vara åldersanpassad. En bra tumregel är i allmänhet en minut per år ålder. En kökstimer är ett bra verktyg för att mäta tiden.

Disciplinera, Time-out, positiva beteenden, motverka missköter

Time-outs med småbarn används för att ge dem en chans att fundera och lugna ner. Barnet sitter antagligen inte helt stilla, men de bör inte tvingas att göra det heller.

Du bör prata med en bestämd och trevlig ton för att få ditt barn att slutföra en utsedd uppgift eller stoppa ett oönskat beteende. Om de fortfarande stretar emot, bör du upprepa dig med en bestämd röst och hota med time-out. Om beteendet fortfarande kvarstår, bör barnet eskorteras till sin time-out zon och få höra exakt varför de placerades där. Bibehåll en lugn men bestämd röst med dem. När de tyst har suttit klart sin tid i time-out zonen är det viktigt att diskutera med barnet varför de skickades dit och att om problemet sker igen kommer de att skickas till timeout zonen. Äldre barn bör förstå vad du sade åt honom och börjar så småningom lyda dig. Barn som lämnar sin timeout-zon innan tiden är slut, bör veta att rättigheter kommer att tas bort.

motverka missköter, positiva beteenden,  Disciplinera

Det är troligt att din timeout-metod måste anpassas för att passa ditt barns temperament och din egen föräldrastil. Kom ihåg att berömma positivt beteende med kramar och leenden. Time-out kan även effektivt användas utanför hemmet i exempelvis restauranger, matbutiken och köpcentret. Det är viktigt att berätta för barnet att om det inte beter sig kommer de att hamna på timeout var ni än befinner er. Om du inte klargör detta, kommer barnen att att få budskapet tidigt att du är inkonsekvent. Detta kommer att leda till att de oftare testar dina gränser.


Older Post Newer Post


0 comments


Leave a comment

Added to cart!