WOW0821240209BLCLJLLLML

Min vagn
Checkout Secure
Hjälp ditt barn att sluta suga på tummen

Hjälp ditt barn att sluta suga på tummen

Att barnet ständigt suger på tummen är ett bekymmer för många föräldrar. Småbarn suger på sina tummar för att de roar och lugnar ner dem. Det är förmodligen något som de gjorde före de föddes och fortsätter senare när de är nervösa, upprörda, rädda eller sjuka. De kan även suga på tummen för att somna om under mitten av natten.

baby sucking thumb, fingers, baby, thumb sucking

Föräldrar bör inte vara oroliga om barnet fortsätter suga på tummen efter att deras permanenta tänder visar sig vid 6 års åldern. Experter hävdar att det är intensiteten av tumsugningen som missbildar tänderna, vilket kan göra tandställning nödvändig senare i livet. Det är sannolikt att barn som suger sakta på har mindre problem än de barn som suger mera aggressivt. Om du är orolig, bör du noggrant övervaka ditt barn och analysera dess teknik. Om de suger på tummen hårt, kan det löna sig att stoppa vanan innan det är för sent.

Att bestraffa eller klaga på barnet kommer inte att hjälpa eftersom tumsugning i de flesta fall är en automatisk respons. Att försöka stoppa det hela genom att lägga ett gummiband eller något annat på barnets tumme är inte en bra bestraffning, speciellt eftersom de suger på tummen för att de känner ro och skydd.
baby thumb sucking, finger sucking, babies

Försök vänta ut det hela. Barn brukar i allmänhet sluta suga på tummen när de har hittat andra sätt att lugna ner sig och trösta sig själva. Du bör överväga att erbjuda dem andra alternativ som de kan trösta sig med, t.ex. en mjuk filt, lugnande leksak eller kramdjur.

Det är viktigt att ta i beaktande när och var ditt barn suger på tummen och sedan ge ett alternativ. Om det händer vid trötthet, kan du försöka få barnet att ta mer tupplurar. Om de suger på tummen medan de tittar på Tv, kan du försöka distrahera dem med en leksak som håller händerna upptagna.

Äldre barn kan behöva snälla påminnelser om att inte suga på då man är på offentliga platser, men du bör även se till att ge beröm när barnet hittar och använder sig av ett alternativt sätt. Ditt barns tandläkare kan även erbjuda andra förslag för att hjälpa barnet att sluta suga på tummen.


Older Post Newer Post


0 comments


Leave a comment

Added to cart!