WOW0821240209BLCLJLLLML

Min vagn
Checkout Secure
Engagera dig i ditt barns aktiviteter, Hobbyer och Skola

Engagera dig i barnets aktiviteter, hobbyer och skola

Det är ingen hemlighet att barn med aktiva och involverade föräldrar är mera glada, friska och förmögna att utvecklas både pedagogiskt och i sina fritidsaktiviteter. Det kan förbättra dess kognitiva utveckling, håller dem motiverade, stärker anknytningen mellan barn och förälder och har direkt inverkan på barnets akademiska framgång. Växelvis, kan det också hjälpa föräldrarna att uppnå en positiv inställning till föräldraskap, förbättra deras egna självförtroende respektive självkänsla och det är mera sannolikt att föräldrarna känner sig mera nöjda med barnets pedagogiska upplevelser i skolan.
school activities, school kids, activitiesMen hur kan du involvera dig? Med dagens hektiska schema där man måste kombinera hem, arbete och skola verkar den vanliga familjen inte ha mycket tid kvar att spendera. Men olika alternativ och nivåer av engagemang som passar åt alla föräldrar finns tillgängliga och med med lite planering och engagemang kan du göra det till en rolig upplevelse både för dig och ditt barn. Först och främst bör du ta reda på det ditt barn brinner allra mest för.  Kanske du har funderat på att ställa upp som volontär för skolans bakförsäljning för att samla pengar till skolan, medan din flicka egentligen är mera aktiv i flick scouterna.Om hon är det kan du ju samlas med andra scout-föräldrarna för att planera hur ni kan hjälpa och stöda flickornas scoutgrupp. Kanske ni kan organisera en försäljning för att stöda deras nästa utfärd.

barns aktiviteter,  skolan,

Det är även viktigt att fundera på vilka färdigheter, talanger och förmågor du kan bidra med. Kanske ditt barns skola är i desperat behov av din hjälp för att organisera en insamling, men dina kunskaper inom hantverk och design kommer att hjälpa skolan mycket mera om du vill hjälpa med klädseln för skolpjäsen. Kom ihåg att du vill att detta skall vara en rolig upplevelse för er båda och om ditt barn vet att du inte är nöjd med det du har valt att delta i, är det osannolikt att hen kommer att vara glad.

Men konklusionen är att du bör bli mera involverad och stanna involverad. Barn med involverade föräldrar mindre benägna att delta i rackartyg, ha emotionella problem eller ha problem i skolan. Du gynnas av en anknytning till ditt barn. Det är en vinn-vinn situation för er båda.  


Older Post Newer Post


0 comments


Leave a comment

Added to cart!